top of page
  • Foto van schrijverSoorien Zeldenrust

HET AFTELLEN IS BEGONNEN!

Over precies 12 dagen is het zover; de Amsterdam Babyweek! Afgelopen weken hebben jullie al wat namen voorbij kunnen zien komen.

Wat vinden jullie tot nu toe van de professionals die komen? Hebben jullie een professional waar jullie graag meer van zouden willen weten? Wij zijn in elk geval heel enthousiast over alle professionals èn onderwerpen. Het zijn zulke uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal zo leerzaam en waardevol. Van sommige dingen had ik zelf ook nog nooit gehoord en dat maakt het extra leuk.


Neem nou Layla Cremer, zij weet alles over het vierde trimester. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat er überhaupt een vierde trimester bestond en al helemaal niet hoe je je lichaam in deze fase zo goed mogelijk ondersteund. Ik ben heel nieuwsgierig naar de dialoog met haar.


Chantal Homburg ( nog niet voorgesteld op social media), maakt capsules van placenta’s. Deze schijnen een gunstig effect te hebben op het lichaam na de bevalling. Hier had ik ook nog nooit van gehoord, maar ik ben heel benieuwd naar wat Chantal ons hier allemaal over kan vertellen.


Mara, onze penningmeester is doula dus ik wist al wel een beetje wat een doula allemaal voor je kan betekenen tijdens een zwangerschap ( zèlfs na een zwangerschap) en tijdens een bevalling. Maar zondag 1 maart schuiven er maar liefst twee doula’s aan die we nog een keer de hemd van het lijf kunnen vragen. Doula Marloes ondersteunt stellen die tijdens een eerdere zwangerschap/bevalling een verlies, vroeggeboorte of een ziek kindje hebben gekregen. Hoe fijn is het als je dan zo’n lieve doula hebt ter ondersteuning? Loes Datema is de andere doula die zondag bij ons aanschuift en die ook een heleboel expertise in huis heeft.


Ook vinden we het heel fijn dat dr. Maarten Blanken bij ons aanschuift. Maarten is kinderarts op de afdeling neonatologie in het WKZ. Hij vertelt ons graag meer over de effecten van vroeggeboorte. Wat kunnen de gevolgen zijn van vroeggeboorte? En wat is de impact van een te vroeg geboren kindje op de rest van het gezin? Maarten kan ons hier meer over vertellen.


Ik merk dat ik nog heel lang door kan gaan met schrijven, omdat ik mij zo enthousiast en trots voel op al deze mensen , maar kom het gewoon ervaren op woensdag 26 februari tm zondag 1 maart! Aankomende weken zul je elke dag een of meerdere posts voorbij zien komen op social media, waarin we de overige kandidaten aan je voorstellen, dus blijf ons volgen!
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page