top of page
  • Foto van schrijverSoorien Zeldenrust

Aan slag bij Ouderplatform Nona


Hoe is het als nieuw bestuurslid om aan te sluiten in het bestaande bestuur en wat doen zij eigenlijk?


Een aantal weken geleden heb ik mij bij het mooie bestuur van Nona gevoegd. Samen met penningmeester Mara organiseer ik elke donderdag het mama café in Zwolle. Toen Mara mij vertelde dat ze nog iemand zochten voor communicatie en pr was ik meteen enthousiast! Met een achtergrond in communicatie èn veel interesse in geboortezorg leek mij dit erg leuk om te doen. Ook leek het mij boeiend om als ervaringsdeskundige mee te mogen denken over verbeteringen in de geboortezorg. Want ook in Nederland kan er nog heel veel verbetert worden. Ik heb zelf twee meiden van 7 en 4 en ben al bijna 10 jaar samen met Kristel. Om zwanger te raken zijn wij een fertiliteitstraject ingegaan. Onze oudste dochter is via een natuurlijk bevalling geboren en onze jongste dochter via een keizersnede. Ik neem dus een hoop verschillende ervaringen mee op het gebied van geboortezorg, wat nu goed van pas komt ;-) Samen met de rest van het bestuur hopen we ouders te informeren en te adviseren op allerlei gebieden van geboortezorg en zo een schakel te zijn tussen geboorteprofessional en cliënt. Afgelopen week heb ik een klein online onderzoekje gedaan en daarin gaf 75% aan ontevreden te zijn over de zorg tijdens en na hun bevalling. Dit is veel te hoog en kan veel beter! Maar ook alle positieve ervaringen en verhalen mogen gedeeld worden, ook dit is belangrijk!


Toen ik in het bestuur aanschoof waren de voorbereidingen van het symposium op de Amsterdam babyweek al in volle gang. Vanaf 26 februari staan wij 5 dagen op de RAI met ons bestuur. Woensdag ons symposium over cliëntparticipatie en waarom dit zo belangrijk is, aansluitend organiseren we een dialogenlounge en ook de rest van de week is gevuld met elke dag 1 a 2 keer een dialogenlounge.

Ik wil jullie de komende weken meenemen in de voorbereidingen. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een symposium en hoe gaat onze dialogenlounge eruit zien en wie zijn hier allemaal te gast?#blog #leonie #ouderplatformnona #zwanger #geboorte #zwangerschap #ouders #baby

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page